11 apr 2010

2600 euro voor MPI Viane

Vzw Bruisend Atembeke, de organisatoren van het jaarlijkse kermisweekend in Atembeke, hebben een cheque van 2600 euro geschonken aan het MPI Sint-Vincentius.

Jaarlijks gaan de vrijwilligers van de vzw op pad voor de verkoop van wafels. De opbrengst daarvan gaat jaarlijks naar een goed doel uit de regio. Vorig jaar kreeg het Buitengewoon Onderwijs De Mozaïek in Geraardsbergen financiële steun voor de aankoop van spraakcomputers. Twee jaar geleden ging de opbrengst naar een diner voor nierdialysepatiënten.

Het MPI in Viane, met een tweede campus in Deftinge, verzorgt, begeleidt en behandelt personen met een ernstige of diepe verstandelijke handicap. Vele bewoners hebben daarnaast ook bijkomende beperkingen. Vanaf de leeftijd van 2 jaar kunnen gehandicapten er terecht. Goed voor de opvang van 188 mensen, waarvan er 22 verblijven in de campus in Deftinge.

“Binnen onze werking maken we veelvuldig gebruik van meubilair, gemaakt uit zacht materiaal. Speelmatten, zetels, schommelstoelen, speelkuilen, enz. noemen we snoezelmateriaal”, zegt directeur Guustaaf Meersman. “Dankzij de steun van vzw Bruisend Atembeke gaan we nu extra snoezelmateriaal kunnen aankopen. Daarvoor zijn we hen uiteraard erg dankbaar.”


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background