18 apr 2010

200 jaar Cecilia in Mertensmolen

Concertband Cecilia uit Geraardsbergen bestaat dit jaar 200 jaar. De vereniging opende de tentoonstelling “Cecilia vroeger en nu” in het museum ‘t Aloam in Viane.

Kermis Viane werd zondagochtend feestelijk geopend door de Geraardsbergse concertband. Aanleiding was een tentoonstellingsruimte, gevestigd aan de voet van de Mertensmolen in Viane, die geopend werd. Eigenaar Herman Merckaert bouwde in de oude watermolen een museum met oude werktuigen en een authentiek klaslokaal anno 1900.

Ook de concertband Cecilia behoort met haar 200 lentes tot het erfgoed van Geraardsbergen en kreeg een eigen tentoonstellingsruimte over de band, door de jaren heen. Zo vind je er onder meer de eerste vlag van de concertband, oude uniforms, foto’s en zoveel meer.


Van links naar rechts: Moleneigenaar Herman Merckaert, secretaris Veerle Mertens, schepen van cultuur Guido De Padt, voorzitter Marc Van Laer, Johan Scheirlinckx en Geert Van Lierde.

info: www.cecilia200.be en mertensmolen-taloam.be


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background