fbpx

Opleiding Route You

Ridderzaal kasteel Egmont [Zottegem]

Event info
Datum: 15 jan 2020
Time: 19:00
Locatie: Ridderzaal kasteel Egmont
Adres: Zottegem
Details

Zottegem en omstreken is een waar wandel- fietsparadijs. Toch zijn die plekjes nog veel te vaak onbekend terrein voor inwoners en bezoekers. “Samen met Route You en vrijwilligers willen we veel meer wandel- en fietsroutes digitaal in kaart brengen” aldus schepen van toerisme & citymarketing Brecht Cassiman. Daarom voorzien we op 15 januari 2020 in de Ridderzaal van het kasteel Egmont (19-21u) een gratis demo om te leren werken met Route You.

Samen met RouteYou en vrijwilligers wil men meer wandel- en fietsroutes digitaal in kaart brengen. Route You biedt de mogelijkheid om gepersonaliseerde routes uit te werken met info over erfgoed, horeca, logeermogelijkheden, toegankelijkheid,…Het is een handig toeristisch platform waar je kaarten kan downloaden of kan afdrukken. Als gebruiker kan je de route omkeren, het startpunt aanpassen aan de plaats waar je je bevindt of de voorwaarden wijzigen (hoogte, toegankelijkheid voor buggy’s, stromend water,…).

Op termijn wil de stad Zottegem deze routes uitbreiden met themaroutes (bier/en of wijnroutes, bijenvriendelijke routes, Jan De Lichte route,…). Hiervoor wil men een kader uitwerken met vrijwilligers die de routes mee in kaart brengen.

Een eerste stap is om de burger te leren werken met het Route You platform. Op woensdag 15 januari van 19-21u is er een gratis demosessie voorzien in de Ridderzaal van het kasteel van Egmont voor alle geïnteresseerde burgers. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background