fbpx

Dialoogavond over opvoeden

Ontmoetingscentrum De Fontein [9400 Ninove]

Event info
Datum: 8 nov 2019
Time: 20:00
Locatie: Ontmoetingscentrum De Fontein
Adres: Centrumlaan 173 9400 Ninove
Telefoon: 054 50 50 50
Website: www.ninove.be
Details

Wat is een goede opvoeding? Hoe verandert de visie op opvoeding in onze hedendaagse maatschappij? Is het nog mogelijk om de traditionele waarden uit je cultuur over te brengen aan je kinderen in deze pluralistische tijd?

Op 8 november krijg je een antwoord op deze vragen. De stad organiseert dan in samenwerking met de vertegenwoordigers van de Rooms Katholieke, Protestantse, Evangelische, Islamitische en Orthodoxe levensbeschouwingen een dialoogavond rond het thema ‘Opvoeden’ in het ontmoetingscentrum De Fontein.

Ben je ook benieuwd hoe de Ninoofse jongeren zelf de opvoedingsstijl van hun ouders ervaren? Wij lieten een aantal jongeren aan het woord om hun mening te geven tijdens de Dialoogavond! Uiteraard zorgen muziek, eten en drinken uit de verschillende culturen voor een gezellige sfeer.

Dialoog

Met het thema ‘opvoeden’ wil de stad Ninove een dialoog starten tussen de ouders, grootouders, leerkrachten, opvoeders,… want ongeacht welke leeftijd, cultuur of geslacht, wil iedereen een goede ouder zijn voor zijn kinderen. Tijdens de dialoogavond leggen we de verschillen en de gelijkenissen bloot in de stijlen van opvoeding en laten we ook de jongeren aan het woord. Verder wordt er uitleg gegeven bij de visie van elke levensbeschouwing rond het thema en nadien ga je in dialoog met je stadsgenoten over hoe zij kijken naar de opvoeding en welke gebruiken voor hen het belangrijkste zijn.

Praktisch

> Vrijdag 8 november, 20 uur

> Ontmoetingscentrum De Fontein, Centrumlaan 173 – Ninove

> Gratis

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background