fbpx

Benefietconcert met De Koninklijke Muziekkapel van de Marine

Arjaantheater [Geraardsbergen]

Event info
Datum: 10 okt 2019
Time: 20:00
Locatie: Arjaantheater
Adres: Zonnebloemstraat 5 Geraardsbergen
Telefoon: 054 43 72 61
Details

Het Willemsfonds van Geraardsbergen organiseert een benefietconcert ten voordele van kinderen met leerproblemen.

In het kader van 140 jaar Willemsfonds Geraardsbergen wordt een benefietconcert georganiseerd met “De Koninklijke Muziekkapel van de Marine”

Solist Jim Cole: “Doel is dat de opbrengst gaat naar kinderen met leerproblemen. Helpen bij leerproblemen is een weg naar een betere taalkennis, wat ons nauw aan hart ligt. Hieraan tegemoet komen is ook een bijdrage tot de aanvaarding van diversiteit en tot de inclusie van kinderen/mensen die het moeilijk hebben in onze maatschappij.”

Wie is De Koninklijke Muziekkapel van de Marine?
Op 1 juli 1947 werd in Oostende de Muziekkapel van de Zeemacht officieel opgericht. De eerste kapelmeester, luitenant Louis Gasia, componeerde de beroemde mars van de Zeemacht op folkloristische thema’s zoals ‘Het Loze Vissertje’ en ‘Maman les Petits Bateaux’. Sedert mensenheugenis vindt de muziekkapel haar thuishaven in het Kwartier Bootsman Jonsen te Oostende. Ze beschikt er over de grote repetitiezaal, accommodaties voor de kleinere ensembles van de muziekkapel en een paradeplein. De opeenvolgende kapelmeesters gaven één voor één, met hun eigen talent en vaardigheden, een bepaalde “touch” en stijl.

Inschrijven en inkomkaarten kunnen enkel bekomen worden bij het cultureel centrum van Geraardsbergen (www.de-abdij.be – 054 / 43.72.61).

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background