fbpx
2 Mei 2020

Wat na Corona?

Op stille Zaterdag dit jaar lanceerden de voorzitters van de Koninklijke Karnavalsraad en de Stedelijke Feestcommissie, het thema voor onze Roze Zondagstrein van 2021.
Het thema luidt als volgt: “Resicleert isj een teema 🙂 “
Dit is al zeker een knipoog naar de toekomst van onze Karnaval.

Verschillende groepen zijn reeds gestart met verkoopsactie’s van allerhande producten. Gaande van wafeltjes, aardbeien, ontbijtmanden, oorringen en zoveel meer. Want de inkomsten dienen gegarandeerd te blijven om ook dit jaar weer een wagen, karretjes of kostuum te fabriceren.
Wij legden ons oor eens te luisteren bij verschillende groepen wat zei verwachten over de toekomst na corona.

Vele groepen gaan helpen op allerhande activiteiten die georganiseerd worden doorheen het jaar. Maar aangezien deze activiteiten nu niet kunnen doorgaan, is dit alvast een grote streep door de rekening, zo vertelt Roel van MKV Los’n Dee ons..

Roel

MKV Los’n Dee

MKV De Charels en NKV Osta Spoedja lieten via Facebook reeds weten dit jaar geen sponsoring op te halen. Maar staken toch hun sponsors een hart onder de riem door hun affiche/onderlegger van vorig jaar nog eens te delen.

NKV Smosj, wacht de evolutie van de crisis af en gaat in het najaar beslissen hoe ze het verder gaan aanpakken. Sowieso zal Smosj creatief uit de hoek komen met zo weinig mogelijk budget. Het budget zal nodig zijn om vaste kosten te kunnen betalen zoals de hangaar.
Zij organiseren normaal hun jaarlijkse BBQ in Juni, maar zien natuurlijk dit evenement in het water vallen.

Enkele groepen lieten ons weten dat zij nu ook voor de zomer geen verkoop meer plannen. Anders wordt het drummen om iets te kunnen verkopen. Wie kan dit allemaal blijven kopen en betalen? Zeker nu een groot deel van de bevolking maar 70% van hun loon meer krijgt.

Sommige voorzitters zijn ook bezorgd voor de periode september tot december. Gaat iedereen nu ineens een eetfestijn of activiteit organiseren in diezelfde maanden? Gaat het drummen worden in deze zo al overvolle en drukke weekends? Gaan er wel mensen buiten komen? Gaan we geen tweede golf van corona krijgen? De carnavalisten zitten dus met heel wat vragen.

De vraag weerklinkt ook of de groepen eens niet zouden samen overleggen? Om dus allemaal aan hetzelfde “zeel” te trekken en als één grote familie te streven naar hetzelfde doel? Namelijk onze jaarlijkse hoogmis.
Het zou natuurlijk dan op een eerlijke manier kunnen gebeuren, als iedereen op dezelfde golflengte zit. Maar dat zal moeilijk worden. Doch zullen er vanuit de Karnavalinstanties duidelijke afspraken moeten gemaakt worden.

Een karnavalist staat erom bekend om inventief en spitsvondig te zijn en dat zal dit jaar niet anders zijn. Maar toch, er zijn vele vraagtekens aanwezig bij iedereen, maar zeer weinig antwoorden.


Verder lezen

NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background