fbpx
2 sep 2020

Geen Karnaval 2021, maar wel affichewedstrijd

Er beweegt wat in de Ninoofse Karnavalswereld, dat is wel het minste wat kan gezegd worden. Na eerder al het besluit om Karnaval, en een week later het scholenkarnaval, niet te laten doorgaan, komt er dit keer toch ietwat verrassend positief nieuws uit de Wortelstad.

De affichewedstrijd, die jaarlijks wordt georganiseerd door VZW Koninklijke Karnavalraad Ninove, zal, tot ieders verrassing, ook dit jaar doorgaan! De Ninoofse Karnavalsverenigingen werden door de voorzitter, Pascal Carael, daarvan een paar uur geleden via mail in kennis gesteld. Het reglement is grotendeels onveranderd gebleven, behalve dat de geldprijs die verbonden is aan het winnende ontwerp, slechts de helft zal zijn dan voorgaande jaren. Geen 500 euro maar 250 euro. De reden hiervoor zal ongetwijfeld te maken hebben met de moeilijke financiële tijd die Corona met zich meebracht.

Desalniettemin fronsen waarschijnlijk vele Karnavalisten op dit moment hun wenkbrauwen. Geen Karnaval, maar wel een affiche? Wij “fronsen” alvast met hen mee. Mogen de Wortelkrabbers zich dan toch nog aan één of meerdere verrassingen verwachten komende maanden? Wordt ongetwijfeld vervolgd…


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background