fbpx

Zomer- en Adriaanstocht

Categorie
andere
Datum
za 3 aug 2019 06:00 - 18:00
Locatie
De Doos,Onkerzelestraat 280, 9500 Geraardsbergen
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Net zoals de zomertocht wordt gestart vanuit de ruime zaal De Doos op het Provinciaal domein De Gavers. Ruime parkings zorgen ervoor dat je niet gestresseerd aan de start zal verschijnen.

De Adriaanstocht bereikt na een vlakke aanloop langs het Gaversmeer het eerste klimmetje van de dag naar de Sint Martinuskerk (19de eeuw) in Onkerzele. Vandaar trekken we door de glooiende velden en het stiltegebied Steenborre naar het Moerbekebos om er de Bosberg te bedwingen en via het aansluitend Raspaillebos af te dalen naar de eerste rustpost, het midden de velden en uitlopers van het bos gelegen natuurcentrum De Helix. De gerestaureerde vierkantshoeve komt als een eerste welgekomene verademing vooraleer opnieuw aan te zetten door een decor van velden en landerijen naar Waarbeke waar een tweede rust is voorzien. In deze twee eerste rustposten keren we later op de dag nog eens terug, maar eerst ligt een uitgestrekte langgerekte lus naar de rustpost in Vollezele op ons te wachten. In Vollezele doen we daar nog een schepje bovenop met een rondje langs het Hof te Put naar de gehuchten Spiering en Negenbunder. Dit is volop Pajottenland, waar we met volle teugen kunnen genieten van de golvende velden en de uitdeinende heuvelkammen.

De wandelaars bewandelen de vele landwegen door de velden en weiden van de landelijke dorpen Onkerzele, Waarbeke, Nieuwenhove en Grimminge en de kronkelende boswegen door Raspaille-, Moerbeke- en Karkoolbos. Met zicht op het steeds wisselende en uitdeinende landschap van het Pajottenland pikken ook zij meer dan een graantje mee van het aangeboden wandelplezier.

Terug in De Doos is het tijd om de wandelboekjes af te stempelen en het vooraf gereserveerde pakket mattentaarten op te halen. De jonge stappers kunnen er het resultaat van hun zoektocht inleveren tegen een leuk geschenk en terwijl de allerkleinsten het springkasteel bestormen kunnen de ouders nog wat nagenieten. Iets eten of drinken kan ook nog, voor zover wij de afwas kunnen doen tegen sluitingstijd van de wandelingen. We verwachten jong en oud voor deze zorgeloze wandelbeleving.

 
 

Alle datums

  • za 3 aug 2019 06:00 - 18:00

Powered by iCagenda

Meer streeknieuws

23-jarige dader blijft aangehouden voor moord en poging tot

23-jarige dader blijft aangehouden voor moord en poging tot

De 23-jarige dader blijft aangehouden.
Opnieuw studeerruimte in voormalige kerk

Opnieuw studeerruimte in voormalige kerk

Goed nieuws voor studenten met (her)examens.
Cannabisplantage opgerold

Cannabisplantage opgerold

De politie is binnen gevallen in Brakel. 
Moerbeke opgeschrikt door moord

Moerbeke opgeschrikt door moord

Grootvader vermoord door kleinzoon.
Resultaten alcoholcontroles in Lierde

Resultaten alcoholcontroles in Lierde

Afgelopen weekend hield de politie controles in Lierde
Kinderopvang geplaagd door huidziekte

Kinderopvang geplaagd door huidziekte

15 kinderen werden besmet met een huidziekte in de kinderopvang

Twitter Update

Over ons

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de streek. Je kan ons beluisteren via 104.9 fm in Geraardsbergen-Lierde, via 106.2 fm in Ninove en via 105.2 fm in Zottegem of online.

Medialab

MIG is een medialab waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media zoals radio, foto en tekst. Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen. Zin om mee te werken aan MIG? Contacteer ons.

Contacteer ons

054 41 61 75 of info@radiomig.be