fbpx

De Donderdagen

Categorie
zang, dans en muziek
Datum
do 25 juli 2019 20:00
Locatie
Centrum,Ninove
Telefoon
054 31 32 86
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Van de piramides van Amoukanama tot de vuurshow van Takapa

De Donderdagen 2019 starten op 4 juli

Wat ooit klein begon, in het buitentheater aan cc De Plomblom, staat momenteel op de kaart als een van de grotere festivals voor circus- en straattheater in de Benelux. Ook deze zomer mixen De Donderdagen in Ninove grote geuten humor en spelplezier met stevige scheuten straffe acrobatie. Maar liefst 19 voorstellingen staan er op de affiche. Voor de aftrap op 4 juli wisten De Donderdagen een van de spraakmakende gezelschappen uit gidsland Frankrijk te strikken. Les P’tits Bras brengt de Vlaamse première van haar nieuwe show Bruits de Coulisses. Op het festival ‘Namur en Mai’ kreeg de voorstelling drie dagen na mekaar een staande ovatie. Benieuwd of dit barokspektakel vol verbluffende luchtacrobatie in Ninove evenveel deining kan teweegbrengen. Aansluitend blaast en toetert Brazzmatazz zich feestelijk een weg op het pad van New Orleans Funk, balkan, ska en drum & bass.

Ajuinen en pizza’s

Ook andere Fransen slaan deze zomer hun tenten aan de oevers van de Dender op. Cie Dyptik speelt een energieke hip-hopvoorstelling met een oriëntaalse twist, Cie 100 Racines zweeft “tussen vlees en staal” en Avis de Tempête zorgt voor sensationeel circus en zinderende rock-‘n-roll. Het Fins-Estse koppel Kate & Pasi passeert met een nieuwe show waarin de ajuinen en de pizza’s je om de oren vliegen. Het Baskische duo Shakti Olaizola verrast met een combinatie van circus, muziek en ‘live art’. En voor het eerst komen Afrikaanse circusmakers van De Donderdagen proeven: Amoukanama Circus zijn acrobaten uit Guinee, met een tweede stek in ons land. Hun energie, dans en live percussie voeren het publiek mee in een wervelwind van tuimelingen en piramides.

Dansen op kasseien

Verder verwelkomen De Donderdagen zowat elk Belgisch gezelschap dat er dezer dagen toe doet. Zoals Duo Berlingo (een kinderlijk enthousiaste show met – tel maar na - 56 blauwe groentebakken) en TeaTime Company (een poëtisch trio met jongleur, danseres en Chinese-paalartiest) in het kader van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap op 11 juli. DDF Crew kruist rope skipping met streetdance. Cie Balancetoi brengt humor en poëzie voor de hele familie. Het burlesque duo Mirador leidt ons helemaal naar de sfeer van de swingende jaren 1930. Karel Casier en Cie Mobil maken samen een nieuwe voorstelling met een ‘Pluk van de Petteflet’-achtig autootje, een hoop ijzer en veel hout. De spectaculaire vuurshow Ignis Nomades van Takapa is op 29 augustus een waardige afsluiter van de zestiende editie van De Donderdagen. Be Flat tenslotte tovert de straat om tot een podium met de gevels als achtergrond, de kasseien als danstapijt en de claxon van een voorbijrijdende auto als soundscape. Belangrijk: 100 toeschouwers kunnen deze voorstelling vanop de eerste rij mee ‘spelen’.

De Donderdagen à la ‘Toebak’

Voor de slapstickvoorstelling van Cie Charlie - zelf noemen ze het “a knock-out comedy” - moet je op 18 juli naar Appelterre-Eichem. Dankzij de medewerking van zo goed als alle Appelterse verenigingen belooft het daar een geweldig feestje te worden. Want ook het chique pannenkoekenrestaurant van Les Hirondelles (uit Nederland) komt naar het tabaksdorp, net als Die Verdammte Spielerei: “vijf ‘marcellekens’ en één onnozelaar met een megafoon” vormen samen het zotste wandelorkest van het westelijk halfrond.

Praktisch

Check alle data, uren en locaties op www.ninove.be/dedonderdagen of onze FB-pagina

Bij slecht weer gaan De Donderdagen door in ‘Hangar de Veau’, Mallaardstraat,

Ninove De Donderdagen zijn helemaal gratis!

 
 

Alle datums

  • do 4 juli 2019 20:00 - 22:00
  • do 29 aug 2019 20:00
  • do 22 aug 2019 20:00
  • do 15 aug 2019 20:00
  • do 8 aug 2019 20:00
  • do 1 aug 2019 20:00
  • do 25 juli 2019 20:00
  • do 18 juli 2019 20:00
  • do 11 juli 2019 20:00

Powered by iCagenda

Meer streeknieuws

23-jarige dader blijft aangehouden voor moord en poging tot

23-jarige dader blijft aangehouden voor moord en poging tot

De 23-jarige dader blijft aangehouden.
Opnieuw studeerruimte in voormalige kerk

Opnieuw studeerruimte in voormalige kerk

Goed nieuws voor studenten met (her)examens.
Cannabisplantage opgerold

Cannabisplantage opgerold

De politie is binnen gevallen in Brakel. 
Moerbeke opgeschrikt door moord

Moerbeke opgeschrikt door moord

Grootvader vermoord door kleinzoon.
Resultaten alcoholcontroles in Lierde

Resultaten alcoholcontroles in Lierde

Afgelopen weekend hield de politie controles in Lierde
Kinderopvang geplaagd door huidziekte

Kinderopvang geplaagd door huidziekte

15 kinderen werden besmet met een huidziekte in de kinderopvang

Twitter Update

Over ons

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de streek. Je kan ons beluisteren via 104.9 fm in Geraardsbergen-Lierde, via 106.2 fm in Ninove en via 105.2 fm in Zottegem of online.

Medialab

MIG is een medialab waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media zoals radio, foto en tekst. Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen. Zin om mee te werken aan MIG? Contacteer ons.

Contacteer ons

054 41 61 75 of info@radiomig.be