fbpx

Obesitas

Categorie
info- of gespreksmoment
Datum
za 18 mei 2019 13:00 - 16:00
Locatie
ASZ,Gasthuisstraat 4,9500 Geraardsbergen
Telefoon
053 76 68 06
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zaterdag 18 mei 2019 is het de Europese dag in de strijd tegen obesitas. Onze specialisten ter zake bundelen die dag de krachten voor een interessante infonamiddag over obesitas op campus Geraardsbergen. Op maandag 20 mei doen ze hetzelfde op campus Aalst.

Vandaag heeft bijna één op de drie Belgen overgewicht en één op de zes Belgen lijdt aan obesitas. Wereldwijd is er sprake van een obesitasepidemie. Obesitas is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten, diabetes en sommige vormen van kanker.

Het multidisciplinaire team van de obesitaskliniek van het ASZ staat daarom klaar om uit te leggen wat obesitas is en wat de behandelmogelijkheden zijn. En dat op zaterdag 18 mei 2019 op campus Geraardsbergen en op maandag 20 mei 2019 op campus Aalst. Er volgen ook tips over hoe fit en op gewicht te blijven. Het belooft een interactieve namiddag te worden voor jong en oud. Zo zijn er tal van animatiefilmpjes te zien, kunt u met een Wii zelf een maagverkleining uitvoeren of in een virtuele wereld duiken met één van de virtual reality-headsets… Er volgen ook tal van tips over hoe fit en op gewicht te blijven.

“Overgewicht is een wereldwijd gezondheidsprobleem, zegt initiatiefnemer dr. Donald Van Der Fraenen. “Voor de persoon met obesitas is het ook vooral een menselijk probleem, met grote impact op de levenskwaliteit. Behandelingen zijn echter mogelijk. Daarom is het belangrijk dat mensen zich informeren, in gesprek gaan met hun arts, en de verschillende mogelijkheden onderzoeken. Onze infonamiddag wil ertoe bijdragen dat mensen met ernstig overgewicht het taboe doorbreken en een eerste stap zetten in de aanpak van hun overgewicht.”

Gasthuisstraat 4, 9500 Geraardsbergen

Merestraat 80, 9300 Aalst

 
 

Alle datums

  • za 18 mei 2019 13:00 - 16:00
  • ma 20 mei 2019 13:00

Powered by iCagenda

Meer streeknieuws

Gavervijver geplaagd door blauwalg

Gavervijver geplaagd door blauwalg

Op de vijver in De Gavers werd blauwalg vastgesteld
3 gewonden bij verkeersongeval in Lierde

3 gewonden bij verkeersongeval in Lierde

Er wielen 3 gewonden bij een ongeval langs de Gentsesteenweg
Fietser komt om na aanrijding met SUV

Fietser komt om na aanrijding met SUV

Een fietser kwam om op de N462 in Sint-Lievens-Houtem
Geraardsbergen vernieuwt kermiszondag

Geraardsbergen vernieuwt kermiszondag

Alles komt terug... ook de cavalcade!
23-jarige dader blijft aangehouden voor moord en poging tot

23-jarige dader blijft aangehouden voor moord en poging tot

De 23-jarige dader blijft aangehouden.
Opnieuw studeerruimte in voormalige kerk

Opnieuw studeerruimte in voormalige kerk

Goed nieuws voor studenten met (her)examens.

Twitter Update

Over ons

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de streek. Je kan ons beluisteren via 104.9 fm in Geraardsbergen-Lierde, via 106.2 fm in Ninove en via 105.2 fm in Zottegem of online.

Medialab

MIG is een medialab waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media zoals radio, foto en tekst. Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen. Zin om mee te werken aan MIG? Contacteer ons.

Contacteer ons

054 41 61 75 of info@radiomig.be