fbpx

Mattentaartentocht

Categorie
andere
Datum
zo 21 apr 2019 07:00 - 18:00
Locatie
KA Geraardsbergen,Papiermolenstraat 103,9500 Geraardsbergen
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De lekkernij waar deze tocht naar wordt genoemd zal bij menig wandelaar of bezoeker van Geraardsbergen wel bekend zijn, maar dat dit gebakje ook een Europese erkenning als Europees streekproduct heeft bemachtigd is dan weer een aardig wistjedatje. Reden genoeg om rond dit gebak reeds voor de 36ste keer een wandelhappening te organiseren met dezelfde hoge eisen wat kwaliteit en uitstraling betreft. Het wordt dus wat meer dan een wandelingske door de velden. Om die reden werd door de Vlaamse Wandelsportfederatie aan deze tocht trouwens het label WalkOn-tocht gegeven. Die tochten zijn stuk voor stuk kwaliteitsvolle tochten, waaraan de deelname wordt beloond met een stempel op een spaarkaart, die dan weer, naargelang het aantal stempels recht geeft op mooie prijzen.

Ook voor deze editie bouwen we in de gebouwen van het Koninklijk Atheneum van Geraardsbergen terug een heuse evenementenhal uit met bijhorend ruim buitenterras en voldoende parkeergelegenheid in de naaste omgeving. Onze medewerkers op de parkings, aan het onthaal, in de zalen, in de keuken, op de rustposten en langs de omlopen zetten hun beste beentje voor om de faam die de tocht door de jaren heeft opgebouwd opnieuw waar te maken en de wandelaars te ontvangen als waren het gekroonde hoofden met veel honger en dorst.

Een schminkstand, springkastelen en gratis zoektochten op de 6, 8, 10 en 12 km met leuke beloningen, moeten ervoor zorgen dat de onvermoeibare kleintjes rustig(?) blijven terwijl de ouders genieten van hun tocht of kunnen napraten bij een natje en een droogje.

De 6 en 8 km zijn toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens, al zal het niet zo vlakke Geraardsbergen toch wel wat duw en trekwerk vergen, vooral de 8 km dan met de in wielermiddens befaamde Muur. Van de Muur gesproken, alle afstanden met uitzondering van 6, 10 en 14 km, wagen zich aan deze kuitenbijter en de erop volgende Kapelmuur.

En zoals op al onze tochten, bieden wij op deze tocht uiteraard ook pakketten mattentaarten aan tegen voordeeltarief (5 + 1 gratis = 7,50 €). Wegens het succes ervan raden we aan deze te bestellen aan de daarvoor voorziene stand, voor je gaat wandelen. Het pakket kan je er na je wandeling ophalen.

Deelname : €2 

 
 

Alle datums

  • zo 21 apr 2019 07:00 - 18:00

Powered by iCagenda

Meer streeknieuws

Op welke streekgenoten kan je zondag stemmen?

Op welke streekgenoten kan je zondag stemmen?

Wie zijn de streekgenoten waarop je kan stemmen?
Hinder verwacht op de Ninoofse ring

Hinder verwacht op de Ninoofse ring

De politie van Ninove verwacht zaterdag heel wat hinder op de Ninoofse ring.
Tiental bestuurders betrapt onder invloed

Tiental bestuurders betrapt onder invloed

Bij een politiecontrole in Ninove liepen meerdere bestuurders tegen de lamp.
Bestuurder verliest controle en ramt boom

Bestuurder verliest controle en ramt boom

Een bestuurder viel in slaap en verloor de controle over het stuur.
Digitaal vrijwilligersloket opgestart.

Digitaal vrijwilligersloket opgestart.

De stad Geraardsbergen beschikt voortaan over een digitaal vrijwilligersloket.
Een jaar rijverbod voor vluchtmisdrijf

Een jaar rijverbod voor vluchtmisdrijf

Een man uit Geraardsbergen kreeg een jaar rijverbod na vluchtmisdrijf.

Twitter Update

Over ons

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de streek. Je kan ons beluisteren via 104.9 fm in Geraardsbergen-Lierde, via 106.2 fm in Ninove en via 105.2 fm in Zottegem of online.

Medialab

MIG is een medialab waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media zoals radio, foto en tekst. Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen. Zin om mee te werken aan MIG? Contacteer ons.

Contacteer ons

054 41 61 75 of info@radiomig.be