Later vanavond en vannacht passeert een koufront met buiige regen met tegen de ochtend weer meer opkalringen en minima nog dalend tot 3°C waarna het morgen  dinsdag wisselvalliger en duidelijk  koeler  polair weer wordt met soms mooie blauwe hemel  afgewisseld met dreigende massieve buienwolken met  soms een aprilse gril met bijwijlen een gure noordwester! Maxima van hooguit 10°C maar tijdens een aprilse gril zal de temperatuur snel vijf of meer graden zakken

Trend: Woensdag en donderdag wisselvallig en vrij koud met soms een aprilse gril(buien die zoals steeds onregelmatig verdeeld zullen zijn en gepaard kunnen gaan met wat hagel of een donderklap vanwege koude bovenluchten en nachtvorstgevaar en maxima van amper 10 graden. We zullen wel prachtige massieve wolkenformaties zien met de bekende dreigende bloemkoolwolken. Pas volgend weekend zit er verbetering in zeker op vlak van de temperatuur! Volgende week zien we op de temperatuurpluim de eerste 25 graden staan.  Sommige weermodellen suggereren dit!  Het kan zomaar gebeuren  denk aan de 23 graden van de zondag vóór pasen!  Stay Tuned!  

 

Temperatuurpluim ECMWFNeerslag over voorgaande 6 uur

 

KOELE  WISSELVALLIGE PERIODE!

  De jet komt deze week weer vanuit het hoge noorden naar ons toe met dan vooral vanaf dinsdag opnieuw het  koude onstabiele weer met kans op voorjaarsbuien en nachtvorstkansen!

 Animatie jetstreamneerslag KMI