De mysteries van Graaf van Egmont

Categorie
tentoonstelling
Datum
za 30 juni 2018 11:30 - 20:00
Locatie
Ecomuseum:Le Pays des Collines in La Hamaide,Plada 6 7890 Lahamaide
Telefoon
068/64.51.55
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website

Het Ecomuseum van Pays des Collines (Elzele) stelt op zaterdag 30 juni een volledig nieuw en uitzonderlijk evenement voor! 450 jaar geleden kende de graaf Lamoraal van Egmont, geboren in zijn kasteel te La Hamaide (Elzele), een tragisch einde in Brussel. Om deze invloedrijke persoon te herdenken, organiseert het Ecomuseum een evenement voor gezinnen in het hart van de 16e eeuw, waar geschiedenis en legendes zich vermengen: geleide historische en mythische wandelingen, ontdekking van de kelders van de stallen van het kasteel (een primeur!), een spektakel met magie, schattenjacht, enz. Vanaf 11.30 uur. Gratis evenement. Enkel voor de picknick ’s middags is reservatie vereist.

In samenwerking met de Heksensabbat van Elzele en de gemeente Zottegem. In het kader van het project « Buitengewone Musea » van vzw Culture.Wapi. Meer info : 068/64.51.55; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; www.ecomusee.eu

Geleide historische en mythische wandelingen in het dorp, waar geschiedenis en legendes zich vermengen, en een fietstocht in de voetsporen van Egmont (La Hamaide-Elzele) - Bezoek van de kelders van de stallen: de site van het kasteel komt weer tot leven - Spookverhalen, die eng zijn (of niet) - Spektakel met magie (door Magic Arts) - Schattenjacht voor families: raadsels en beproevingen gegarandeerd - Maar ook, dans (troepen Pestelleux & de Deulx à Gaulche) en muziek (doedelzakken van de Cornemuses des Collines en « épinettes »), ambachtslieden, spelen en boogschieten (Petit Musée de l’Arc Droit) - Een picknick met streekproducten (reservatie verplicht voor de picknick) Kortom: een uitzonderlijk familie-avontuur in het hart van de 16e eeuw. Gratis toegang. Om 16.30 uur worden de bezoekers uitgenodigd om de draad van de tijd verder te volgen en de heksen te ontmoeten op hun jaarlijkse sabbat (Elzele, 6 km). Meer informatie? 068/64.51.55 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Reservatie verplicht voor de picknick.

 
 

Alle datums

  • za 30 juni 2018 11:30 - 20:00

Powered by iCagenda

Meer nieuws

Hier kijk je vandaag naar de Rode Duivels

Hier kijk je vandaag naar de Rode Duivels

Geen zin om alleen voor je tv naar de Rode Duivels te kijken?
Burgemeester van Galmaarden stapt op

Burgemeester van Galmaarden stapt op

Een politieke verrassing 4 maanden voor de verkiezingen!
Stijgende kinderarmoede

Stijgende kinderarmoede

Veel kinderarmoede in Geraardsbergen.
Leerlingen Sint-Catharinacollege renoveren Peperkoekenhuisje

Leerlingen Sint-Catharinacollege renoveren Peperkoekenhuisje

 Peperkoekenhuisje moet volwaardige laagdrempelige ontmoetingsplaats worden.
CD&V gaat met veel nieuwe gezichten naar gemeenteraadverkiezingen

CD&V gaat met veel nieuwe gezichten naar gemeenteraadverkiezingen

Veel nieuwe gezichten bij CD&V Geraardsbergen.
Open Vld Geraardsbergen maakt kieslijst bekend

Open Vld Geraardsbergen maakt kieslijst bekend

Open Vld strikte zanger Jimmy Colman voor hun kieslijst.

 

www.autoonderdelen24.be

Twitter Update

Over ons

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de regio. Via fm 104.9 kan je ons beluisteren in de regio Geraardsbergen-Lierde-Galmaarden-Bever of online.

Medialab

MIG is een medialab waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media zoals radio, video, foto en tekst. Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen. Zin om mee te werken aan MIG? Contacteer ons.

Contacteer ons

054 41 61 75 of info@radiomig.be