De mysteries van Graaf van Egmont

Categorie
tentoonstelling
Datum
za 30 juni 2018 11:30 - 20:00
Locatie
Ecomuseum:Le Pays des Collines in La Hamaide,Plada 6 7890 Lahamaide
Telefoon
068/64.51.55
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website

Het Ecomuseum van Pays des Collines (Elzele) stelt op zaterdag 30 juni een volledig nieuw en uitzonderlijk evenement voor! 450 jaar geleden kende de graaf Lamoraal van Egmont, geboren in zijn kasteel te La Hamaide (Elzele), een tragisch einde in Brussel. Om deze invloedrijke persoon te herdenken, organiseert het Ecomuseum een evenement voor gezinnen in het hart van de 16e eeuw, waar geschiedenis en legendes zich vermengen: geleide historische en mythische wandelingen, ontdekking van de kelders van de stallen van het kasteel (een primeur!), een spektakel met magie, schattenjacht, enz. Vanaf 11.30 uur. Gratis evenement. Enkel voor de picknick ’s middags is reservatie vereist.

In samenwerking met de Heksensabbat van Elzele en de gemeente Zottegem. In het kader van het project « Buitengewone Musea » van vzw Culture.Wapi. Meer info : 068/64.51.55; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; www.ecomusee.eu

Geleide historische en mythische wandelingen in het dorp, waar geschiedenis en legendes zich vermengen, en een fietstocht in de voetsporen van Egmont (La Hamaide-Elzele) - Bezoek van de kelders van de stallen: de site van het kasteel komt weer tot leven - Spookverhalen, die eng zijn (of niet) - Spektakel met magie (door Magic Arts) - Schattenjacht voor families: raadsels en beproevingen gegarandeerd - Maar ook, dans (troepen Pestelleux & de Deulx à Gaulche) en muziek (doedelzakken van de Cornemuses des Collines en « épinettes »), ambachtslieden, spelen en boogschieten (Petit Musée de l’Arc Droit) - Een picknick met streekproducten (reservatie verplicht voor de picknick) Kortom: een uitzonderlijk familie-avontuur in het hart van de 16e eeuw. Gratis toegang. Om 16.30 uur worden de bezoekers uitgenodigd om de draad van de tijd verder te volgen en de heksen te ontmoeten op hun jaarlijkse sabbat (Elzele, 6 km). Meer informatie? 068/64.51.55 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Reservatie verplicht voor de picknick.

 
 

Alle datums

  • za 30 juni 2018 11:30 - 20:00

Powered by iCagenda

Meer nieuws

Concordia bier ondergaat restyling

Concordia bier ondergaat restyling

Geraardsbergen krijgt er opnieuw een biertje bij.
Blauwalg ontdekt in De Gavers

Blauwalg ontdekt in De Gavers

Voorlopig mag je niet meer zwemmen in de zwemvijver.
Kruispunt 'Vier wegen' wordt heraangelegd

Kruispunt 'Vier wegen' wordt heraangelegd

Druk kruispunt krijgt op termijn een heraanleg.
N-VA Galmaarden klaar voor verkiezingen

N-VA Galmaarden klaar voor verkiezingen

Welke mensen heeft de oppositiepartij op haar lijst staan?
Muurschildering in Boerenhol

Muurschildering in Boerenhol

In het Boerenhol werkt kunstenares Clara Spilliaert aan een muurschildering.
Vuurwerk wordt vervangen omwille van droogte

Vuurwerk wordt vervangen omwille van droogte

Geen vuurwerk woensdag in De Gavers.

 

www.autoonderdelen24.be

Twitter Update

Over ons

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de regio. Je kan ons beluisteren via fm 104.9 voor Geraardsbergen-Lierde, via fm 106.2 in Ninove en via fm 105.2 in Zottegem of online.

Medialab

MIG is een medialab waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media zoals radio, video, foto en tekst. Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen. Zin om mee te werken aan MIG? Contacteer ons.

Contacteer ons

054 41 61 75 of info@radiomig.be