Sinksenkermis

Categorie
andere
Datum
vr 18 mei 2018 19:00 - 23:00
Locatie
Centrum,Ninove

Net als de Carnavalskermis in februari opent ook de Sinksenkermis de tentzeilen een dagje vroeger en kan er al op vrijdagavond met autootjes gebotst en naar eendjes gevist worden. In de lommerte van het kermisgedruis pronkt van vrijdag 18 tot en met zondag 27 mei een nostalgische spiegeltent op de OCMW-site (Burchtstraat). Tien dagen lang zorgen we voor muziek, dans en theater. “Op het programma staan zowel nostalgische kermisbals en dansinitiaties als concerten met muziekjes die zich in zo'n decor als een vis in het water voelen”, vertelt schepen van cultuur Veerle Cosyns. “En het leukste van alles: het hele festival is helemaal gratis.” 

 

Het hele programma, van dag tot dag, ontdek je op www.ninove.be. Het Sinksenweekend geeft alvast een mooie staalkaart van het vele fraais dat er te beleven valt. 

The Ballroom Orchestra mag aftrappen op vrijdag 18 mei vanaf 19 uur, met eerst een initiatie ‘lindy hop’ en nadien een magisch avondje stijldansen. Swingen op een jive of passie bij de tango? Een frivole slowfox of een uptempo quickstep? Het tienkoppige Ballroom Orchestra verbindt de melancholie van toen met de hype van nu. Live muziek wisselt af met een dj. 

Een dag later (zaterdag 19 mei) zorgen de DJ’s van Salsa Dender voor een Salsa Night. Ook zij starten om 19 uur met een workshop voor wie niet weet hoe de salsa gedanst wordt.  

Zondag 20 mei duiken Amanda & The Whoopies in een aanstekelijk retro repertoire. Amanda Jolie (Amaryllis Temmerman) en haar drie kompanen Woody, Willy en Wally Whoopie (Pascal Vernimmen, Ron De Rauw en Micha Vandendriesche) hijsen zich door de feelgoodmuziek uit de jaren vijftig en zestig, gestopt in een meerstemmig jasje, gecombineerd met een sterk staaltje visuele humor. Rustiger wordt het later op de avond met Les Pornographes: muziek van Georges Brassens, chanson, kamermuziek en swing in een warme, intieme sfeer.  

 

Op Sinksenmaandag 21 mei amuseren Thijs en Luc De Clus zich met rock-, pop-, country- en  rockabillycovers. ’s Avonds gunnen wij het podium aan ‘Vrouwen met een Stem’. Het vrouwenkoor VocAtom zingt bekende en (minder) bekende nummers die bijdragen “aan een hartelijkere wereld waar liefde altijd verdriet en haat overwint". MissT (vier misses en één mister) brengen a capella “ietwat vergeten folksongs uit alle windstreken in verschillende talen”.

 

 Ook in de Spiegeltent brengt Poppentheater Kukulu op zaterdagvoormiddag 19 mei drie voorstellingen voor de allerkleinste kindjes van 3 tot 18 maanden (‘Op zee’) en op zondagnamiddag 20 mei een poëtische en hilarische show over een saaie vakantie en een grote taart (‘Koekensprook’). Verder presenteert op zaterdag 19 mei (vanaf 13 uur) NinoMundo een multicultureel feest op het Niniaplein aan de Centrumlaan. Met veel lekkers op de culinaire markt, veel info op de Noord-Zuidmarkt en een podium vol dans en muziek (met onder andere Dzidzolie Band). Vanaf 19 uur verplaatst NinoMundo zich naar de Spiegeltent en is het Salsa Time! 

 

Voor wie onderweg van NinoMundo naar Salsa nood heeft aan een tussenstop: aan het oud stadhuis speelt op zaterdag 19 mei om 19 uur de KH Sint-Cecilia uit Appelterre-Eichem een kermisconcert. 

 
 

Alle datums

  • Van vr 18 mei 2018 19:00 tot zo 27 mei 2018 23:00
    maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag & zondag

Powered by iCagenda

Meer nieuws

Geen leidingwater in Geraardsbergen en Lierde

Geen leidingwater in Geraardsbergen en Lierde

Er zijn vandaag problemen met het leidingwater in onze regio.
Lierde gaat opnieuw bufferbekken aanleggen

Lierde gaat opnieuw bufferbekken aanleggen

De maatregelen tegen wateroverlast blijven verder gaan.
Drie minderjarigen opgepakt voor gijzeling in Herzele

Drie minderjarigen opgepakt voor gijzeling in Herzele

Eén van hen is meteen opgesloten in een gesloten instelling. 
Brand in Postgebouw

Brand in Postgebouw

Dinsdagavond heeft het gebrand in Schendelbeke.
Dance D-Vision overtreft zichzelf op 8e editie

Dance D-Vision overtreft zichzelf op 8e editie

Kraantje Pappie, Roger Sanchez, Showtek en de Vengaboys komen naar Dance D-Vision.
Pendelaars krijgen extra parkeerplaatsen

Pendelaars krijgen extra parkeerplaatsen

Goed nieuws voor pendelaars in Tollembeek, Herne en Appelterre.

 

www.autoonderdelen24.be

Twitter Update

Over ons

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de regio. Via fm 104.9 kan je ons beluisteren in de regio Geraardsbergen-Lierde-Galmaarden-Bever of online.

Medialab

MIG is een medialab waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media zoals radio, video, foto en tekst. Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen. Zin om mee te werken aan MIG? Contacteer ons.

Contacteer ons

054 41 61 75 of info@radiomig.be