Nu op MIG:
BRAHIM - So Into You

Carnaval Ninove

Categorie
andere
Datum
za 17 feb 2018 14:00 - di 20 feb 2018 23:30
Locatie
Centrum van Ninove

De carnavalsstoet van de Ninovieters wordt hier graag De Roze Zondagstrein genoemd. De stoet trekt er al sinds 1960 door de straten van de stad. Vandaag nemen een 50tal carnavalsgroepen deel aan het vrolijke gebeuren. De groepen zetten hun zotste, spitsvondigste tenue aan en zetten de stad gezellig op stelten. De groepen trachten zich elk jaar te inspireren volgens een opgelegd thema, jaarlijks wordt de mooiste carnavalswagen verkozen. De Roze Zondagstrein is het hoogtepunt van het carnavalsweekend in Ninove en gaat uit op zondag, op zaterdag al zijn eerst de kinderen aan de beurt. Op maandagavond is er het straatfeest met de traditionele Wortelworp. Op dinsdagmiddag wordt het carnaval afgesloten met de Wortelverbranding.

Ninovieten worden Wortelkrabbers genoemd en dat is niet voor niets. Vroeger, toen de steden nog tegen elkaar vochten, koesterden de Aalstenaars het plan om Ninove in te nemen. Totaal verrast wilde de poortwachter de Koepoort afsluiten, maar de grendel was zoek. Daarom nam hij vlug een wortel als noodoplossing... Komt daar een ezel langs, die de wortel opvreet en de stadspoort stond wagenwijd open voor de vijand. Zo kregen de Aalstenaars "vrije toegang" tot de stad ...

 
 

Alle datums

  • Van za 17 feb 2018 14:00 tot di 20 feb 2018 23:30

Meer nieuws

"Geraardsbergen is geen tweede grootste speedhoofdstad"

"Geraardsbergen is geen tweede grootste speedhoofdstad"

Burgemeester reageert op resultaten van rioolwater.
Bijna grootste speedgebruik in Geraardsbergen

Bijna grootste speedgebruik in Geraardsbergen

Opvallend: in Geraardsbergen wordt er heel veel speed gebruikt.
Bewoners wachten op kilometerheffing

Bewoners wachten op kilometerheffing

De beloofde kilometerheffing op de N42 blijft voorlopig uit.
Huisbrand  te Geraardsbergen

Huisbrand te Geraardsbergen

Huis vat vuur in Geraardsbergen.
Brand in kapel te Zandbergen

Brand in kapel te Zandbergen

Brandweer rukt uit voor brand in kapel.
Zonet op MIG:

Twitter Update

Over ons

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de regio. Via fm 104.9 kan je ons beluisteren in de regio Geraardsbergen-Lierde-Galmaarden-Bever of online.

Medialab

MIG is een medialab waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media zoals radio, video, foto en tekst. Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen. Zin om mee te werken aan MIG? Contacteer ons.

Contacteer ons

054 41 61 75 of info@radiomig.be