Nu op MIG:
MIKA - Elle Me Dit

De Alzheimer Code Geraardsbergen

Categorie
andere
Datum
wo 22 nov 2017 14:00 - 16:00
Locatie
WZC De Populier (Groteweg 25 b, Geraardsbergen)
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website

De Alzheimer Code is een initiatief van Alzheimer Liga Vlaanderen, Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Hellebosch vzw samen met ruim 100 organisaties en instellingen uit de wereld van kunst en cultuur, onderwijs, zorg en welzijn. Meer dan 70 steden en gemeenten in Vlaanderen werken en mee en organiseren tussen 14 september en 30 november 2017 bijna 200 activiteiten, onder meer tentoonstellingen, theater- en filmvoorstellingen, muziekactiviteiten, lezingen, studiedagen en infomomenten. Het initiatief kreeg ruime belangstelling op televisie en in de pers. 

 

Geraardsbergen is een van de steden die van bij het begin instapten in dit project. In Geraardsbergen stellen de Kunstacademie, CC De Abdij, de Bibliotheek en Ouderenzorg OCMW in het kader van De Alzheimer Code een gevarieerd programma voor met lezingen, workshops en voorstellingen. We naderen het einde van het project. NON, JE NE REGRETTE RIEN  en SPEEL PAPA SPEEL zijn eindproducten van alle workshops en samenwerkingen die sinds september in Geraardsbergen liepen. 

 

NON, JE NE REGRETTE RIEN – MUZIKALE VOORSTELLING

"Ik ben Jeanne. Mijn huid is bijna doorzichtig en mijn handen hebben rimpels, maar ze blijven elegant. Ze zeggen dat ik al 96 jaar ben." 

Deze voorstelling werd gemaakt door bewoners en het Geheugenkoor van wzc De Populier, leerlingen van de Kunstacademie Geraardsbergen en andere mensen met dementie. Verhalen van bewoners vormen de basis van de voorstelling. 

WOE 22/11/2017 – 14:00 – in WZC De Populier (Groteweg 25 b, Geraardsbergen) – gratis - ticket reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 SPEEL PAPA SPEEL – THEATERVOORSTELLING

11 jongeren spelen een voorstelling gebaseerd op Het Lortcher Syndroom van Dimitri Leue. Daarna geven leerlingen een podium aan de verhalen van bewoners van WZC De Populier.

VR 24/11/2017 – 19:00 – in Theaterzaal Orlando van de Kunstacademie - gratis

 

MET DE MANTEL DER LIEFDE - THEATERVOORSTELLING

In deze theatermonoloog van Kurt Defrancq maken we kennis met Lowie, een 80-jarige man die veel zorg nodig heeft. Zijn zoon Kobe probeert hem dat zo veel mogelijk te bieden. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. Met vallen en opstaan proberen vader en zoon elk op hun eigen manier vat te krijgen op het leven. Ze lachen, ze ruziën, over het leven, over de dood.

DO 30/11/2017 – 20:00 – in  JC De Spiraal (Zakkaai 29, Geraardsbergen) -  tickets & info: CC De Abdij, 054-43 72 61, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 
 

Alle datums

  • wo 22 nov 2017 14:00 - 16:00
  • do 30 nov 2017 20:00
  • vr 24 nov 2017 19:00

Meer nieuws

Denderland Shoppingcenter wordt afgebroken

Denderland Shoppingcenter wordt afgebroken

Het Denderland Shoppingcentrum krijgt een tweede leven.
Geraardsbergen geen fietsstad voor eigen inwoners

Geraardsbergen geen fietsstad voor eigen inwoners

Weinig inwoners uit Geraardsbergen gebruiken de fiets.
Trajectcontrole op Expressweg vanaf april

Trajectcontrole op Expressweg vanaf april

Snelheidsduivels zijn gezien vanaf april!
Intensieve Zorgen opnieuw geopend

Intensieve Zorgen opnieuw geopend

Goed nieuws uit het ASZ in Geraardsbergen!
Kraantje Pappie op Dance-D-Vision

Kraantje Pappie op Dance-D-Vision

Dance-D-Vision in Zottegem heeft de eerste namen bekend gemaakt!
Zonet op MIG:

 

www.autoonderdelen24.be

Twitter Update

Over ons

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de regio. Via fm 104.9 kan je ons beluisteren in de regio Geraardsbergen-Lierde-Galmaarden-Bever of online.

Medialab

MIG is een medialab waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media zoals radio, video, foto en tekst. Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen. Zin om mee te werken aan MIG? Contacteer ons.

Contacteer ons

054 41 61 75 of info@radiomig.be