Nu op MIG:
THE CHAINSMOKERS - Paris

Mannekenpistrail

Categorie
sport
Datum
za 26 aug 2017 09:00 - 16:00
Locatie
Domein De Gavers
Telefoon
0495/549533

Traillopen in Geraardsbergen en omgeving. Traillopen  is wat de MTB betekent voor het fietsen. Het heuvelende landschap en de groene regio vormen een ideale omgeving voor de  trailsport. Atletiekclub Geraardsbergen (ACG) bracht deze steeds populairder wordende sport met een eerste editie van de “Mannekenpistrail” in 2013 naar Geraardsbergen. Nu, 5 jaar later, is de “Mannekenpistrail” een begrip geworden en aan een jubileumeditie toe. Het wordt dus op zaterdag 26 augustus 2017 een editie om niet te vergeten.

De organisatie is erin geslaagd om met verschillende afstanden (8, 15, 25, 35 en 50 km) parcoursen uit te tekenen tot 90 à 95% over natuurpaden lopen. Vanuit het traildorp in het provinciaal domein “DE GAVERS” - Geraardsbergen/Onkerzele als startlocatie wordt naargelang de gekozen wedstrijdafstand gelopen langsheen het Pajottenland, de Vlaamse Ardennen, de taalgrens en zo verder tot het Pays des Colinnes (Henegouwen). Zo kan niet alleen de minder ervaren jogger kennismaken met de trailsport maar ook de meer ervaren fanatieke trailloper wordt uitgedaagd op een extremere uitdaging. Er is niet alleen DE MUUR maar de deelnemers aan de 50 km worden zeer uitzonderlijk ook toegelaten in de steengroeve van Lessines. Zij dienen daar alleen al 170 m af te dalen in de steengroeve en dus ook terug op te klimmen met stijgingspercentages van 21%.

Uiteraard zijn voor alle afstanden voldoende bevoorradingsposten opgesteld en is er officiële tijdsopname voorzien. 

Alle deelnemers krijgen na aankomst een mooi gevulde goodiebag.

ACG steunt met haar organisatie ook het goede doel en heeft gekozen voor de vzw HACHIKO, een door de overheid erkende organisatie die assistentehonden traint voor mindervaliden en deze gratis schenkt aan mensen die hen nodig hebben. Op de wedstrijddag zal HACHIKO in het traildorp trouwens ook een demonstratie geven met 2 hulphonden en zal daaropvolgend ook de steuncheque worden overhandigd.

Voor meer praktische info (inschrijving deelname, afhalen nummers, bagagebewaring overzicht parcoursen, sanitaire voorzieningen, parkeren, locatie traildorp, sfeerfoto’s en after run video’s  vorige edities, ….) verwijzen wij graag verder naar onze website www.mannekenpistrail.be.

 

 
 

Alle datums

  • za 26 aug 2017 09:00 - 16:00

Meer nieuws

Giesbaargs Van 't Vat bezingt de Processe van Plaisance

Giesbaargs Van 't Vat bezingt de Processe van Plaisance

Er is een lied gemaakt over de Processie van Plaisance.
Fikse beloning voor gouden tip die leidt naar vandalen

Fikse beloning voor gouden tip die leidt naar vandalen

Dance-D-Vision organisator belooft fikse beloning voor het helpen opsporen van vandalen.
Pijntoren krijgt nieuwe locatie

Pijntoren krijgt nieuwe locatie

Goed nieuws voor de Pijntoren in Geraardsbergen.
Racers onderschept aan 180 km/u op N8 te Lierde

Racers onderschept aan 180 km/u op N8 te Lierde

Afgelopen weekend voerde de politie zomer BOB(ette)-controles uit.
Verbod op watersporten door blauwalg in Gavers

Verbod op watersporten door blauwalg in Gavers

De Gavers hebben opnieuw last van blauwalg.
Geraardsbergen wil tour over de Muur

Geraardsbergen wil tour over de Muur

Trekt de Ronde van Frankrijk in 2019 door Geraardsbergen?
Zonet op MIG:

Twitter Update

Over ons

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de regio. Via fm 104.9 kan je ons beluisteren in de regio Geraardsbergen-Lierde-Galmaarden-Bever of online.

Medialab

MIG is een medialab waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media zoals radio, video, foto en tekst. Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen. Zin om mee te werken aan MIG? Contacteer ons.

Contacteer ons

054 41 61 75 of info@radiomig.be