Nu op MIG:
JUSTIN TIMBERLAKE & CHRIS STAPLETON - Say Something

Mannekenpistrail

Categorie
sport
Datum
za 26 aug 2017 09:00 - 16:00
Locatie
Domein De Gavers
Telefoon
0495/549533

Traillopen in Geraardsbergen en omgeving. Traillopen  is wat de MTB betekent voor het fietsen. Het heuvelende landschap en de groene regio vormen een ideale omgeving voor de  trailsport. Atletiekclub Geraardsbergen (ACG) bracht deze steeds populairder wordende sport met een eerste editie van de “Mannekenpistrail” in 2013 naar Geraardsbergen. Nu, 5 jaar later, is de “Mannekenpistrail” een begrip geworden en aan een jubileumeditie toe. Het wordt dus op zaterdag 26 augustus 2017 een editie om niet te vergeten.

De organisatie is erin geslaagd om met verschillende afstanden (8, 15, 25, 35 en 50 km) parcoursen uit te tekenen tot 90 à 95% over natuurpaden lopen. Vanuit het traildorp in het provinciaal domein “DE GAVERS” - Geraardsbergen/Onkerzele als startlocatie wordt naargelang de gekozen wedstrijdafstand gelopen langsheen het Pajottenland, de Vlaamse Ardennen, de taalgrens en zo verder tot het Pays des Colinnes (Henegouwen). Zo kan niet alleen de minder ervaren jogger kennismaken met de trailsport maar ook de meer ervaren fanatieke trailloper wordt uitgedaagd op een extremere uitdaging. Er is niet alleen DE MUUR maar de deelnemers aan de 50 km worden zeer uitzonderlijk ook toegelaten in de steengroeve van Lessines. Zij dienen daar alleen al 170 m af te dalen in de steengroeve en dus ook terug op te klimmen met stijgingspercentages van 21%.

Uiteraard zijn voor alle afstanden voldoende bevoorradingsposten opgesteld en is er officiële tijdsopname voorzien. 

Alle deelnemers krijgen na aankomst een mooi gevulde goodiebag.

ACG steunt met haar organisatie ook het goede doel en heeft gekozen voor de vzw HACHIKO, een door de overheid erkende organisatie die assistentehonden traint voor mindervaliden en deze gratis schenkt aan mensen die hen nodig hebben. Op de wedstrijddag zal HACHIKO in het traildorp trouwens ook een demonstratie geven met 2 hulphonden en zal daaropvolgend ook de steuncheque worden overhandigd.

Voor meer praktische info (inschrijving deelname, afhalen nummers, bagagebewaring overzicht parcoursen, sanitaire voorzieningen, parkeren, locatie traildorp, sfeerfoto’s en after run video’s  vorige edities, ….) verwijzen wij graag verder naar onze website www.mannekenpistrail.be.

 

 
 

Alle datums

  • za 26 aug 2017 09:00 - 16:00

Meer nieuws

Denderland Shoppingcenter wordt afgebroken

Denderland Shoppingcenter wordt afgebroken

Het Denderland Shoppingcentrum krijgt een tweede leven.
Geraardsbergen geen fietsstad voor eigen inwoners

Geraardsbergen geen fietsstad voor eigen inwoners

Weinig inwoners uit Geraardsbergen gebruiken de fiets.
Trajectcontrole op Expressweg vanaf april

Trajectcontrole op Expressweg vanaf april

Snelheidsduivels zijn gezien vanaf april!
Intensieve Zorgen opnieuw geopend

Intensieve Zorgen opnieuw geopend

Goed nieuws uit het ASZ in Geraardsbergen!
Kraantje Pappie op Dance-D-Vision

Kraantje Pappie op Dance-D-Vision

Dance-D-Vision in Zottegem heeft de eerste namen bekend gemaakt!
Zonet op MIG:

 

www.autoonderdelen24.be

Twitter Update

Over ons

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de regio. Via fm 104.9 kan je ons beluisteren in de regio Geraardsbergen-Lierde-Galmaarden-Bever of online.

Medialab

MIG is een medialab waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media zoals radio, video, foto en tekst. Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen. Zin om mee te werken aan MIG? Contacteer ons.

Contacteer ons

054 41 61 75 of info@radiomig.be