Nu op MIG:
FIVE - Slam Dunk (da Funk)

fiets -wandel happening

Categorie
andere
Datum
di 15 aug 2017 08:00 - 16:00
Locatie
het parochiaal centrum in de Lindestraat15,Herne
Telefoon
0476/21.05.45
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zowel fietsers als wandelaars zijn welkom van 8u tot 16u terwijl de zanganimatie van start gaat om 13u30. De parcours in en rond het Groene Kwadrant  staan open zowel voor individuelen als voor families als voor clubs.

 

De oude watermolens op de Mark staan dit jaar centraal 

 

De fietshappening met zijn uitgepijlde fietslussen van 25, 60 en 75 km loopt langs De Mark,  een zijriviertje van de Dender dat ontspringt op de grens tussen de Henegouwse gemeenten Opzullik (Silly) en Edingen en  vervolgens zijn weg baant door de Vlaams-Brabantse gemeenten Herne en Galmaarden en het Oost-Vlaamse Viane om dan terug  in het Henegouwse Deux-Acres uit te monden in de Dender.  Op de Mark zijn thans nog 8 overblijvende watermolens te vinden. Het dorp Mark bij Edingen is naar de rivier genoemd.

Twee gezamenlijke ritten onder begeleiding starten om 8u30. Rit 1 is goed voor zo’n 75 km. Er wordt gefietst aan zo’n 27 km/uur.  Rit 2 of ‘De ladies-tour’ houdt het bij 60 km aan 23 km/uur.

De fietsparcours zijn ook toegankelijk voor e-bikes.

 

Wandelen in het Pajottenland

De wandelaars dan weer kunnen hun gading vinden in uitgepijlde natuurwandelingen van 5, 10 en 15 km doorheen het typische Pajotse landschap met zijn uitdagende glooiingen, zijn prachtige vergezichten en zijn fraaie rustgevende natuur.  

Aan de laatste Pasar-avondwandeling ‘Met de Dominicanessen langs de taalgrens’ op 21 juli namen meer dan 140 stappers deel, ook al een pluim op de hoed voor de organisator en lokale Pasar-verantwoordelijke Luc Roosens.

 
 

Alle datums

  • di 15 aug 2017 08:00 - 16:00

Meer nieuws

Geraardsbergen viert traditiegetrouw feest

Geraardsbergen viert traditiegetrouw feest

Samen voor een mooi en veilig feestweekend in Geraardsbergen!
Intensieve zorgen tijdelijk gesloten door schimmel

Intensieve zorgen tijdelijk gesloten door schimmel

Voorlopig geen dienst Intensieve Zorgen meer in het ziekenhuis van Geraardsbergen.
Dode bij woningbrand

Dode bij woningbrand

Een dramatische brand in Schendelbeke.
Sp.a voor opwaardering pendelvoetweg naar station

Sp.a voor opwaardering pendelvoetweg naar station

Het Onze-Lieve-Vrouwestraatje kan veiliger en properder.
Zonet op MIG:

Twitter Update

Over ons

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de regio. Via fm 104.9 kan je ons beluisteren in de regio Geraardsbergen-Lierde-Galmaarden-Bever of online.

Medialab

MIG is een medialab waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media zoals radio, video, foto en tekst. Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen. Zin om mee te werken aan MIG? Contacteer ons.

Contacteer ons

054 41 61 75 of info@radiomig.be