Nu op MIG:
ALL SAINTS - Never Ever

Endless shores

Categorie
tentoonstelling
Datum
ma 13 mrt 2017 09:00 - za 29 apr 2017 16:00
Locatie
Bibliotheek,Gasthuisstraat 28,9500 Geraardsbergen

Geraardsbergenaar Frank Callens (1962) volgde op latere leeftijd de vijfjarige fotografie-opleiding in het KISP in Gent. Daarna vervoegde hij de Geraardsbergse fotoclub ‘Focus’, waarvan hij nog steeds actief lid is.

Fotograferen is voor Frank op de eerste plaats een creatief proces dat een esthetisch product beoogt. Maar hij vindt het ook belangrijk om door fotografie zijn medemensen gelukkig te maken - met een mooi portret of een reportage over wat hen dierbaar is. Ten slotte wil hij via sterke beelden zijn medeburgers uitnodigen tot nadenken over maatschappelijke of ecologische (wan)toestanden.

Alhoewel hij zich niet beperkt tot een bepaald genre, gaat zijn voorkeur toch uit naar architectuur, landschappen en portretten. Stromingen als minimalisme en surrealisme hebben hem beïnvloed. Het huidige digitale tijdperk levert hem (dank zij zijn technische opleiding) ook de mogelijkheden om verder te gaan in compositie dan vroeger ooit mogelijk was. Meestal “rijpt" een beeld, en gaat hij bewust op zoek om het te realiseren, op een bepaalde plaats en tijdstip. Andere beelden zijn dan weer momentopnamen.

“Seascapes” vormen het voornaamste thema van deze tentoonstelling. De reeks "Endless Shores" is in meerdere fasen tot stand gekomen, tijdens bezoeken aan de kusten van Frankrijk, België en Nederland. Het zijn vrij minimalistische zeezichten: het pure water, met soms een discrete aanwezigheid van eenvoudige elementen als steigers, hutten, …. Naast zeezichten worden ook een aantal andere b&w (black and white) beelden getoond, en enkele werken in kleur, waarin de invloed van het surrealisme te merken is.

De opening van deze tentoonstelling, in aanwezigheid van schepen van cultuur Kristin Vangeyte, vindt plaats op vrijdag 10 maart om 15 u.

De tentoonstelling is nog te bezichtigen tot 29 april, tijdens de openingsuren van de bibliotheek. 

 

 
 

Alle datums

  • Van ma 13 mrt 2017 09:00 tot za 29 apr 2017 16:00

Meer nieuws

Denderland Shoppingcenter wordt afgebroken

Denderland Shoppingcenter wordt afgebroken

Het Denderland Shoppingcentrum krijgt een tweede leven.
Geraardsbergen geen fietsstad voor eigen inwoners

Geraardsbergen geen fietsstad voor eigen inwoners

Weinig inwoners uit Geraardsbergen gebruiken de fiets.
Trajectcontrole op Expressweg vanaf april

Trajectcontrole op Expressweg vanaf april

Snelheidsduivels zijn gezien vanaf april!
Intensieve Zorgen opnieuw geopend

Intensieve Zorgen opnieuw geopend

Goed nieuws uit het ASZ in Geraardsbergen!
Kraantje Pappie op Dance-D-Vision

Kraantje Pappie op Dance-D-Vision

Dance-D-Vision in Zottegem heeft de eerste namen bekend gemaakt!
Zonet op MIG:

 

www.autoonderdelen24.be

Twitter Update

Over ons

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de regio. Via fm 104.9 kan je ons beluisteren in de regio Geraardsbergen-Lierde-Galmaarden-Bever of online.

Medialab

MIG is een medialab waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media zoals radio, video, foto en tekst. Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen. Zin om mee te werken aan MIG? Contacteer ons.

Contacteer ons

054 41 61 75 of info@radiomig.be