Nu op MIG:
THE SCRIPT - If You Could See Me Now

Endless shores

Categorie
tentoonstelling
Datum
ma 13 mrt 2017 09:00 - za 29 apr 2017 16:00
Locatie
Bibliotheek,Gasthuisstraat 28,9500 Geraardsbergen

Geraardsbergenaar Frank Callens (1962) volgde op latere leeftijd de vijfjarige fotografie-opleiding in het KISP in Gent. Daarna vervoegde hij de Geraardsbergse fotoclub ‘Focus’, waarvan hij nog steeds actief lid is.

Fotograferen is voor Frank op de eerste plaats een creatief proces dat een esthetisch product beoogt. Maar hij vindt het ook belangrijk om door fotografie zijn medemensen gelukkig te maken - met een mooi portret of een reportage over wat hen dierbaar is. Ten slotte wil hij via sterke beelden zijn medeburgers uitnodigen tot nadenken over maatschappelijke of ecologische (wan)toestanden.

Alhoewel hij zich niet beperkt tot een bepaald genre, gaat zijn voorkeur toch uit naar architectuur, landschappen en portretten. Stromingen als minimalisme en surrealisme hebben hem beïnvloed. Het huidige digitale tijdperk levert hem (dank zij zijn technische opleiding) ook de mogelijkheden om verder te gaan in compositie dan vroeger ooit mogelijk was. Meestal “rijpt" een beeld, en gaat hij bewust op zoek om het te realiseren, op een bepaalde plaats en tijdstip. Andere beelden zijn dan weer momentopnamen.

“Seascapes” vormen het voornaamste thema van deze tentoonstelling. De reeks "Endless Shores" is in meerdere fasen tot stand gekomen, tijdens bezoeken aan de kusten van Frankrijk, België en Nederland. Het zijn vrij minimalistische zeezichten: het pure water, met soms een discrete aanwezigheid van eenvoudige elementen als steigers, hutten, …. Naast zeezichten worden ook een aantal andere b&w (black and white) beelden getoond, en enkele werken in kleur, waarin de invloed van het surrealisme te merken is.

De opening van deze tentoonstelling, in aanwezigheid van schepen van cultuur Kristin Vangeyte, vindt plaats op vrijdag 10 maart om 15 u.

De tentoonstelling is nog te bezichtigen tot 29 april, tijdens de openingsuren van de bibliotheek. 

 

 
 

Alle datums

  • Van ma 13 mrt 2017 09:00 tot za 29 apr 2017 16:00

Meer nieuws

Minister bezocht Huis van het Kind

Minister bezocht Huis van het Kind

Hoog bezoek in het Huis van het Kind.
Kartuizerhof opent woensdag de deuren

Kartuizerhof opent woensdag de deuren

Woensdag opent het eerste woonzorgcentrum in Lierde.
Reuzengilde krijgt Catalaans bezoek

Reuzengilde krijgt Catalaans bezoek

Catalaanse gids bij Geraardsbergse reuzen op bezoek.
Weerspannige man verwondt politie bij arrestatie.

Weerspannige man verwondt politie bij arrestatie.

Man opgepakt die voor problemen zorgt op café.
Bib Lierde is beste Europese bibliotheek Oost-Vlaanderen

Bib Lierde is beste Europese bibliotheek Oost-Vlaanderen

Bibliotheken Lierde en Geraardsbergen vallen in de prijzen.
Nick Dobbelaere lijsttrekker voor PVDA in Geraardsbergen

Nick Dobbelaere lijsttrekker voor PVDA in Geraardsbergen

PVDA kijkt uit naar de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Zonet op MIG:

Twitter Update

Over ons

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de regio. Via fm 104.9 kan je ons beluisteren in de regio Geraardsbergen-Lierde-Galmaarden-Bever of online.

Medialab

MIG is een medialab waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media zoals radio, video, foto en tekst. Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen. Zin om mee te werken aan MIG? Contacteer ons.

Contacteer ons

054 41 61 75 of info@radiomig.be